POZOR na správnou manipulaci se syrovým masem!
Kuřecí maso je jedním z nejvíce konzumovaných druhů masa na světě. Při jeho zpracovávání je však důležité dodržet hygienické zásady. Dnes vám přinášíme několik tipů, jak to dělat správně.
Tip #1: Nemyjte syrové kuřecí maso.
Syrové kuřecí maso je známé jako přenašeč bakterií. Mnoho z nás si myslí, že stačí maso dobře umýt. Ale to je chyba! Umytí může rozpršit bakterie po celé kuchyni.
Tip #2: Po manipulaci se syrovým kuřecím masem si vždy důkladně umyjte ruce.
Po manipulaci s kuřecím masem je nezbytné důkladně si umýt ruce. Umyjte si ruce teplou vodou a mýdlem a důkladně je opláchněte.
Tip #3: Vždy používejte odlišné nástroje a prkýnka pro syrové a vařené potraviny.
Používání stejných nástrojů a potravin na syrovém masu a jiných potravinách je recept na potíže. Křížová kontaminace je jednou z hlavních příčin trávících problémů.
Tip #4: Vždy vařte kuřecí maso na správnou teplotu.
A konečně, vařte kuřecí maso na správnou teplotu. Kuřecí prsa by měla být vařená na teplotu 74°C. Tím se zajistí, že jsou všechny bakterie bezpečně zničeny.
Používejte tyto tipy.
Přejeme dobrou chuť.