POZOR na správnou manipulaci se syrovým masem!
Kuřecí maso je jedním z nejvíce konzumovaných druhů masa na světě.
Při jeho zpracovávání je však důležité dodržet hygienické zásady. Dnes vám přinášíme několik tipů, jak to dělat správně.


Syrové kuřecí maso je známé jako přenašeč bakterií. Mnoho z nás si myslí, že stačí maso dobře umýt. Ale to je chyba! Umytí může rozpršit bakterie po celé kuchyni.

Po manipulaci s kuřecím masem je nezbytné důkladně si umýt ruce. Umyjte si ruce teplou vodou a mýdlem a důkladně je opláchněte.

Používání stejných nástrojů a potravin na syrovém masu a jiných potravinách je recept na potíže. Křížová kontaminace je jednou z hlavních příčin trávících problémů.

A konečně, vařte kuřecí maso na správnou teplotu. Kuřecí prsa by měla být vařená na teplotu 74°C. Tím se zajistí, že jsou všechny bakterie bezpečně zničeny.
Používejte tyto tipy.
Přejeme dobrou chuť. 
