Dokonale čirý vývar s výraznější chutí
Jak jednoduše dosáhnout dokonale čirého vývaru?
- Vhodné je nejprve kosti a maso na 20 min. opéct v troubě.
- Kosti vždy zalijte studenou vodou.
- Jakmile přivedete polévku k varu, stáhněte plamen na minimum a dbejte na sesbírání pěny, která se vytvoří na hladině.
- Kuřecí polévku nechte pomalu pozvolna provařovat, tzv. táhnout alespoň dvě až tři hodiny.
- Vyzkoušejte náš recept
Silný kuřecí vývar
S játrovými knedlíčky a domácími nudlemi
SUROVINY:
Na polévku: kuřecí křídla a skelet, 2 větší mrkve, ½ celeru, 2 větší petržele, 1 cibule, 2 lžíce ghí, 8kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, sůl, 1 balení Babiččiných játrových knedlíčků, zn. Vodňanské kuře
Na domácí nudle: 200 g hrubé mouky, 1-2 vejce, sůl
POSTUP:
Kuřecí vývar: Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kusy a společně s cibulí orestujeme asi 3 minuty v hrnci s ghí. Přidáme kuřecí křídla a skelet a zalijeme vodou. Osolíme a přidáme koření. Přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Jakmile se začne vývar vařit, ztlumíme plamen na minimum. Zvolna vaříme alespoň 3 hodiny. TIP! Během vaření sbíráme sítkem z hladiny pěnu – získáme tím čirý vývar.
Játrové knedlíčky připravíme podle návodu na obalu.
Domácí nudle: Do mísy nasypeme hrubou mouku a sůl. Přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto. Těsto rozválíme na tenký plát a necháme asi 30 minut proschnout. Poté nakrájíme nožem na tenké nudličky. Vaříme v osolené vodě po dobu tří minut.