Kuřecí stehna sous-vide
Vynikající chuť tradičního koření!
Pro vaši rychlou přípravu jsme moderní metodou sous-vide připravili i kuřecí stehna.
Co je to metoda SOUS-VIDE?
Název metody Sous-vide je původem z francouzštiny. V překladu znamená „ve vakuu“. Tato metoda představuje vaření ve vakuu při nízké teplotě, a to až několik hodin.
Jídelníček vylepší nejen v restauracích, ale i v domácnostech.
Na své si přijdou navíc i zastánci zdravého životního stylu.
JAK TO CELÉ PROBÍHÁ?
Vakuové sáčky | Vakuový balicí stroj | Tepelná úprava | ||
Syrové kuřecí nebo kachní maso vložíme do vakuových sáčků společně s kořením. | Připravenou surovinu vložíme do vakuovacího balícího stroje, vysajeme ze sáčku vzduch a připravíme surovinu k vaření. | Maso pomalu několik hodin vaříme při teplotě nižší než bod varu. |
Příprava ve vaší kuchyni
Vyjměte kachní prsa z obou obalů a spolu s výpekem vložte do pečicí misky nebo na pekáček. Pečte v předehřáté troubě nebo konvektomatu
cca 25 – 30 minut při teplotě 180 °C (do zlatova). Respektujte zkušenosti s vlastní troubou.
Doporučení
Pro získání křupavé kůrky použijte funkci „gril“ nebo na 10 minut zvyšte teplotu.
Tip na servírování
Kachní prsa pečená servírujte jako hlavní chod s oblíbenou přílohou nebo ho můžete použít samostatně na mísu pro nečekanou návštěvu, rauty, apod.
Výhody naší řady pečených mas připravených metodou Sous-vide:
Stačí jen krátce ohřát nebo dopéct na zlatavou kůrku.
Součástí balení je výpek (vlastní šťáva z masa), který můžete použít k přípravě omáček nebo sosů.
Všechny výrobky z této řady jsou bez lepku.
Jednotlivé porce (kachní díly) jsou kalibrované.
Příprava hotového masa zabere 20 – 50 minut, záleží na vámi zvoleném výrobku.
Při ohřevu dochází jen k minimálním ztrátám na váze pokrmu.
Maso zůstává šťavnaté a křehké.
Výrobky z této řady šetří váš čas i energii.
Hmotnost |
---|
Balení |
Trvanlivost |
Česká potravina |
- VAK - Vakuově balené