Kuřecí stehna sous-vide

Kuřecí stehna sous-vide

Vynikající chuť tradičního koření!

Pro vaši rychlou přípravu jsme moderní metodou sous-vide připravili i kuřecí stehna.

Co je to metoda SOUS-VIDE?

Název metody Sous-vide je původem z francouzštiny. V překladu znamená „ve vakuu“. Tato metoda představuje vaření ve vakuu při nízké teplotě, a to až několik hodin.
Jídelníček vylepší nejen v restauracích, ale i v domácnostech.
Na své si přijdou navíc i zastánci zdravého životního stylu.

JAK TO CELÉ PROBÍHÁ?

shutterstock-1797660190-prevede.png

Vakuové sáčky sipka1-copy-1.png Vakuový balicí stroj   Tepelná úprava
Syrové kuřecí nebo kachní maso vložíme do vakuových sáčků společně s kořením.   Připravenou surovinu vložíme do vakuovacího balícího stroje, vysajeme ze sáčku vzduch a připravíme surovinu k vaření. sipka2-copy-1.png Maso pomalu několik hodin vaříme při teplotě nižší než bod varu. 

 

Příprava ve vaší kuchyni

Vyjměte kachní prsa z obou obalů a spolu s výpekem vložte do pečicí misky nebo na pekáček. Pečte v předehřáté troubě nebo konvektomatu
cca 25 – 30 minut při teplotě 180 °C (do zlatova). Respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

Doporučení

Pro získání křupavé kůrky použijte funkci „gril“ nebo na 10 minut zvyšte teplotu.

Tip na servírování

Kachní prsa pečená servírujte jako hlavní chod s oblíbenou přílohou nebo ho můžete použít samostatně na mísu pro nečekanou návštěvu, rauty, apod.

 

Výhody naší řady pečených mas připravených metodou Sous-vide:

Stačí jen krátce ohřát nebo dopéct na zlatavou kůrku.

Součástí balení je výpek (vlastní šťáva z masa), který můžete použít k přípravě omáček nebo sosů.

Všechny výrobky z této řady jsou bez lepku.

Jednotlivé porce (kachní díly) jsou kalibrované.

Příprava hotového masa zabere 20 – 50 minut, záleží na vámi zvoleném výrobku.

Při ohřevu dochází jen k minimálním ztrátám na váze pokrmu.

Maso zůstává šťavnaté a křehké.

Výrobky z této řady šetří váš čas i energii.

 

 

Hmotnost
Balení
Trvanlivost
Česká potravina
  • VAK - Vakuově balené
Objednávkové centrum