Zlaté kuře s Risotto hráškem
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
Ingredience
- Zlaté kuře
- Rýže arborio/carnaroli
- Zeleninový vývar
- Řepkový olej
- Sůl, pepř
- Bílé víno
- Hrášek
- Šalotka
- Česnek
- Citrónová kůra
- Máslo
- Parmazán
Příprava
Na řepkovém oleji orestujeme rýži, osolíme a zalijeme bílým vínem, které necháme odvařit. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka.
Připravíme si hráškovou vložku - na řepkovém oleji orestujeme nahrubo nakrájenou šalotku a česnek, vsypeme hrášek a zalijeme vývarem. Nastrouháme trošku kůry z citronu a rozmixujeme v blenderu. Smícháme s hotovým risottem, přidáme kousek másla a parmazán.
Kuřecí maso osolíme, opepříme a na řepkovém oleji opečeme z obou stran. Dopečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 15 minut.