Zlaté kuře marinované v bylinkách s citronem a kaparovou majonézou
-
Doba přípravy
- Do 60 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
Ingredience
- 1x Zlaté kuře
- 1x velký citron (na šťávu a strouhanou kůru)
- 1x polévková lžíce olivového oleje s česnekem
- 2x polévková lžíce rostlinného oleje na pečení
- čerstvé bylinky jemně pokrájené po třech stoncích (meduňka, saturajka, tymián, rozmarýn)
- čerstvě mletý pepř
- mořská sůl
Ingredience na majonézu:
- 3x polévková lžíce majonézy
- 3x polévková lžíce zakysané smetany
- 1x polévková lžíce kaparů
- 1x šalotka
- petržel
- kávová lžička vinného octa
- mletý pepř
- sůl
Příprava
Postup přípravy:
Zlaté kuře rozdělíme na dvě poloviny, propíchneme na několika místech špejlí. V misce si připravíme marinádu z citronové šťávy, česnekového oleje a z poloviny jemně nakrájených bylinek, opepříme, osolíme a vše důkladně promícháme. Maso potřeme připravenou marinádou a uložíme do chladu na několik hodin. Marinované kuřecí půlky necháme okapat a restujeme na pánvi nebo grilu při teplotě 180 – 220°C, zhruba 30 minut. Maso přendáme do pekáče a dopékáme v troubě, za občasného obracení, cca 20 minut. Během restování i pečení potíráme zbylou marinádou. Hotové kuře před podáváním přelijeme kaparovou majonézou, posypeme zbylými pokrájenými čerstvými bylinkami a citronovou kůrou.
Doporučujeme podávat s opékanými brambory.
Postup na kaparovou majonézu:
Kapary a petrželku nakrájíme, vložíme do misky a přidáme jemně pokrájenou šalotku, majonézu a zakysanou smetanu. Dochutíme vinným octem, čerstvě mletým pepřem a solí. Vše nakonec promícháme. Solíme dle potřeby, kapary bývají slané.
Vodňanská drůbež, a.s.
- česká společnost s českým srdcem... protože to nejlepší najdete tam, kde žijete!
Obchodní společnost Vodňanská drůbež, a.s. je českou společností a je největším zpracovatelem drůbežího masa v České republice.
Značka Vodňanské kuře přináší na Váš stůl - Zlaté kuře. Jedná se o speciálně vyšlechtěné plemeno, které má díky prodloužené době výkrmu mnohem vyzrálejší maso a lahodnější chuť. Barva kůže tohoto plemene je výrazně žlutá, to je způsobeno genetickou dispozicí plemene.
Pod heslem „Vždy čerstvé, vždy chutné!“ přinášíme na trh produkty té nejvyšší kvality.