Zimní salát s hruškou a kuřecími medailonky

  • Doba přípravy
    • Do 15 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
Zimní salát s hruškou a kuřecími medailonky

Ingredience

500g kuřecích medailonků z prsních řízků značky Vodňanské kuře

1/2 hlávky červeného zelí

1 červená cibule

1 salát (římský nebo ledový)

1 hruška

hrst vlašských ořechů nebo mandlí

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce medu

1/3 šálku červeného vinného octa

sůl a pepř

Příprava

Pokrájejte na nudličky červené zelí, červenou cibuli, salát a na plátky jednu hrušku.

Připravte si zálivku z olivového oleje, medu a červeného vinného octa. Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Ořechy nasekejte na kousky a pro lepší chuť je chvilku opražte na pánvi.

Kuřecí medailonky z prsního řízku osolte, opepřte a orestujte na olivovém oleji.

Pokrájenou zeleninu promíchejte se zálivkou, posypte ořechy a položte plátky hrušky a nakonec kuřecí medailonky. Můžeme servírovat posypané klíčky nebo bylinkami jako například petržel nebo koriandr.

Objednávkové centrum