Zimní salát s hruškou a kuřecími medailonky
-
Doba přípravy
- Do 15 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
Ingredience
500g kuřecích medailonků z prsních řízků značky Vodňanské kuře
1/2 hlávky červeného zelí
1 červená cibule
1 salát (římský nebo ledový)
1 hruška
hrst vlašských ořechů nebo mandlí
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
1/3 šálku červeného vinného octa
sůl a pepř
Příprava
Pokrájejte na nudličky červené zelí, červenou cibuli, salát a na plátky jednu hrušku.
Připravte si zálivku z olivového oleje, medu a červeného vinného octa. Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Ořechy nasekejte na kousky a pro lepší chuť je chvilku opražte na pánvi.
Kuřecí medailonky z prsního řízku osolte, opepřte a orestujte na olivovém oleji.
Pokrájenou zeleninu promíchejte se zálivkou, posypte ořechy a položte plátky hrušky a nakonec kuřecí medailonky. Můžeme servírovat posypané klíčky nebo bylinkami jako například petržel nebo koriandr.