Vietnamská rýžová pánev s kuřetem
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
Ingredience
100g rýže, 3 lžíce oleje, 300-400g kuřecího masa (prsa, řízky), 1 cibule, 50g arašídů, 1 červená paprika, 1 malý pórek, 1 malá konzerva bambusových výhonků (100-150g), asi 100g sójových klíčků, 1 lžíce sójové omáčky, špetka chilli, špetka polévkového koření
Příprava
Dáme vařit rýži. Na oleji osmahneme na malé kousky nakrájené maso a opečeme ze všech stran. Přidáme arašídy, opečeme je a přidáme na proužky nakrájenou papriku a tenká kolečka pórku. Osmažíme, přidáme okapané nakrájené bambusové výhonky a asi 5 minut opékáme za stálého míchání. Ochutíme sójovou omáčkou, chilli a špetkou polévkového koření. Na závěr vmícháme vařenou rýži. Pokrm podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.