Thajské rýžové nudle s kuřecím masem, sýrem tofu, zeleninou s burskými oříšky
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
- Těstoviny
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 600g kuřecích prsíček
- 300g sýra tofu
- 300g rýžových nudlí
- 1x polévkové lžíce rostlinného oleje
- 3x lžíce arašídového oleje
- 150g nasekaných arašídů
- 6x lžíce rybí thajské omáčky - Nam Pla
- 1x lžíce pálivé sladké omáčky
- 3x vejce rozšlehaná
- 1x velká cibule nebo 4x jarní cibulky
- 1x stroužek česneku
- 1x červená paprika
- 2x lžíce třtinového cukru
- 2x lžíce limetkové šťávy
- 100g císařského lusku
- 100g naklíčených fazolek mungo
- ½ svazku thajské bazalky
- sůl
Příprava
Nudle dáme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme je zhruba 20 minut namáčet, až změknou. Změklé nudle scedíme a dáme na sítko řádně okapat. Mírně je zakápneme olejem, aby se neslepily, a promícháme.
V malé misce si smícháme nasekané arašídy, šťávu z limety, přidáme třtinový cukr, rybí a sladkou chilli omáčku. Směs odložíme do chladu.
Osušený sýr tofu si na oleji opečeme na kůrčičku. Osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na kostky.
Na rozehřáté pánvi s arašídovým olejem si opečeme plátky kuřecího masa, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, česnek a červenou papriku. Pečeme zhruba tři minuty. Poté přidáme fazolky mungo, císařský lusk a rýžové nudle. Přilijeme rozšlehaná vejce a ještě zprudka opékáme 4 – 5 minut. Dle chuti osolíme. Do takto připraveného jídla přidáme arašídovou směs, zprudka prohřejeme, doplníme opečeným sýr s bazalkou, jarní cibulkou a podáváme.
Pozor! Na našem trhu se objevuje tolik druhů rýžových nudlí, proto je třeba si pečlivě přečíst návod na vaření!