Svatomartinská kachna
-
Doba přípravy
- Hodina a více
-
Typ masa
- Kachní maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
1 ks Vodňanská mladá kachna
sůl
kmín
pepř
voda
hladká mouka
Příprava
Jednoduchá a základní příprava: Kachnu omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Nasolíme ji po celém povrchu i zevnitř. Mírně posypeme kmínem a vložíme do připraveného pekáčku prsíčky nahoru. Přiklopíme a na pět hodin vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C. Kachnu po upečení vyjmeme a rozporcujeme na porce. Šťávu připravíme z vypečeného tuku, který slijeme do kastrůlku a zaprášíme moukou. Mícháme do zlatavé jíšky. Poté zalijeme vodou. Přivedeme k varu a provaříme pět minut. Dochutíme pepřem a solí.
Jako přílohu doporučujeme knedlíky s červeným zelím, džbánek vychlazeného piva či sklenku dobrého vína. Dobrou chuť.