špízy se švestkovým dipem
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500g kuřecích stehenních řízků
- 2 velké cibule
- olivový olej
- 2 stroužky česnku
- sůl a pepř
DIP
- 1 červená cibule
- 150 g švestkových povidel
- podzimní bobule (můžeme přidat bezinky, arónie, trnky)
- 50 ml červeného vína
- olivový olej
- česnek
- chilli
- sůl a pepř
Příprava
Připravíme si marinádu z utřeného česneku se solí, opepříme a zalijeme olivovým olejem. Do marinády vložíme kuřecí stehenní řízky nakrájené na větší kousky. Potom napichujeme na špejly a střídáme s kousky cibule nakrájené na osminky. Špízy ogrilujeme nebo pečeme v troubě na 200°C do zlatova.
Dip
Osmahneme na olivovém oleji pokrájenou cibulku a poté česnek. Osolíme, opepříme a přisypeme chilli. Podlijeme červeným vínem a necháme svařit. Potom přidáme švestková povidla a eventuálně bezinky, arónie nebo trnky bez pecky. Vše povaříme 10 minut a potom rozmixujeme.
TIP pro gastro zákazníky!
Zkuste naše hotové špízy ze stehenního masa, klobásy a cibule. Špízy vyrábíme bez koření i soli k vašemu vlastnímu dochucení. Více informací zde.