špízy se švestkovým dipem

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
špízy se švestkovým dipem

Ingredience

  • 500g kuřecích stehenních řízků
  • 2 velké cibule
  • olivový olej
  • 2 stroužky česnku
  • sůl a pepř

DIP

  • 1 červená cibule
  • 150 g švestkových povidel
  • podzimní bobule (můžeme přidat bezinky, arónie, trnky)
  • 50 ml červeného vína
  • olivový olej
  • česnek
  • chilli
  • sůl a pepř

Příprava

Připravíme si marinádu z utřeného česneku se solí, opepříme a zalijeme olivovým olejem. Do marinády vložíme kuřecí stehenní řízky nakrájené na větší kousky. Potom napichujeme na špejly a střídáme s kousky cibule nakrájené na osminky. Špízy ogrilujeme nebo pečeme v troubě na 200°C do zlatova. 

Dip

Osmahneme na olivovém oleji pokrájenou cibulku a poté česnek. Osolíme, opepříme a přisypeme chilli. Podlijeme červeným vínem a necháme svařit. Potom přidáme švestková povidla a eventuálně bezinky, arónie nebo trnky bez pecky. Vše povaříme 10 minut a potom rozmixujeme. 

kureci-spizy.jpg

TIP pro gastro zákazníky!

Zkuste naše hotové špízy ze stehenního masa, klobásy a cibule. Špízy vyrábíme bez koření i soli k vašemu vlastnímu dochucení. Více informací zde.

Objednávkové centrum