Spatzle s uzenými kachními prsíčky, kysaným zelím a zakysanou smetanou
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kachní maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
Ingredience na spatzle:
- 8x celé vejce
- 400g hladké mouky
- muškátový oříšek s kurkumou
- čerstvě mletý bílý pepř
- sůl na dochucení spatzlí včetně uvaření
- na vaření spatzlí se dává na 2l vody jedna celá polévková lžíce soli
Ingredience na kachní prsíčka:
- 400g uzených kachních prsou nakrájených na špalíčky
- 200g propláchlého a překrájeného kysaného zelí
- 200g zakysané smetany
- 150 ml 33% sladké smetany
- 50g másla
- 50g kachního sádla možno vepřové
- 1x velká jemně pokrájené cibule
- 1x stroužek česneku nakrájený na slabé plátky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- pažitka na ozdobu
Příprava
Postup na spatzle:
V míse si rozmícháme celá vejce s moukou na husté těstíčko. Dochutíme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, kurkumou, bílým pepřem a solí. Těsto vypracujeme do hladka a zavařujeme přes děravé síto do vroucí osolené vody. Vaříme zhruba 2 – 3 minuty. Vyjmeme děravou naběračkou. Hotové ihned podáváme nebo vkládáme do studené vody s trochou ledové tříště a scezené uschováme v lednici k dalšímu použití.
Postup na kachní prsíčka::
Na velké pánvi rozehřejeme kachní sádlo, na kterém si opečeme do křupava špalíčky kachních prsíček. Hotové uložíme do tepla. Do zbylého tuku přidáme kousek másla a orestujeme dozlatova cibulku a česnek. Přidáme okapané a ještě teplé spatzle, které opečeme. Nakonec přidáme zelí, vmícháme sladkou a zakysanou smetanu a celé to ještě přivedeme k varu. Poté teplotu stáhneme. Doplníme křupavým kachním masem a promícháme. Hotové jídlo dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a kouskem pažitky.