Spatzle s uzenými kachními prsíčky, kysaným zelím a zakysanou smetanou

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Spatzle s uzenými kachními prsíčky, kysaným zelím a zakysanou smetanou

Ingredience

Ingredience na spatzle:

  • 8x celé vejce
  • 400g hladké mouky
  • muškátový oříšek s kurkumou
  • čerstvě mletý bílý pepř
  • sůl na dochucení spatzlí včetně uvaření
  • na vaření spatzlí se dává na 2l vody jedna celá polévková lžíce soli

Ingredience na kachní prsíčka:

  • 400g uzených kachních prsou nakrájených na špalíčky
  • 200g propláchlého a překrájeného kysaného zelí
  • 200g zakysané smetany
  • 150 ml 33% sladké smetany
  • 50g másla
  • 50g kachního sádla možno vepřové
  • 1x velká jemně pokrájené cibule
  • 1x stroužek česneku nakrájený na slabé plátky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • pažitka na ozdobu

Příprava

Postup na spatzle:

V míse si rozmícháme celá vejce s moukou na husté těstíčko. Dochutíme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, kurkumou, bílým pepřem a solí. Těsto vypracujeme do hladka a zavařujeme přes děravé síto do vroucí osolené vody. Vaříme zhruba 2 – 3 minuty. Vyjmeme děravou naběračkou. Hotové ihned podáváme nebo vkládáme do studené vody s trochou ledové tříště a scezené uschováme v lednici k dalšímu použití.

 

Postup na kachní prsíčka::

Na velké pánvi rozehřejeme kachní sádlo, na kterém si opečeme do křupava špalíčky kachních prsíček. Hotové uložíme do tepla. Do zbylého tuku přidáme kousek másla a orestujeme dozlatova cibulku a česnek. Přidáme okapané a ještě teplé spatzle, které opečeme. Nakonec přidáme zelí, vmícháme sladkou a zakysanou smetanu a celé to ještě přivedeme k varu. Poté teplotu stáhneme. Doplníme křupavým kachním masem a promícháme. Hotové jídlo dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a kouskem pažitky.

Objednávkové centrum