Směs na topinky nebo tousty s kuřecími játry
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
- Předkrm
Ingredience
500 g kuřecích jater slunečnicový olej
špetka kmín celý lžička soli
špetka pepře nakládaná kapie
2 stroužky česneku 1 červená cibule
půl čerstvé červené papriky 1 ks jarní cibulky
250g žampionů 1 dcl Portského vína
Příprava
Nejprve si nakrájíme červenou cibuli na tenké měsíčky, čerstvou červenou papriku a nakládanou kapii na nudličky, jarní cibulku na tenká kolečka. Zeleninu si rozdělíme na dvě stejné části. První část použijeme do základu směsi, druhou přidáme těsně před koncem vaření – tak aby byla na skus. Očistíme si játra a nakrájíme je na větší nudličky. Na oleji osmažíme očištěné a na čtvrtky nakrájené žampiony, necháme orestovat. Přidáme kmín, sůl a pepř. Dáme stranou vychladnout. Na té samé pánvičce na trošce oleji osmažíme polovinu nakrájené červené cibule, česnek na plátky a přidáme játra, opepříme. Játra necháme zarestovat. Po zarestování přilijeme 1 dcl Portského vína a necháme ho odvařit. K játrům přidáme žampiony a první část nakládané kapie, papriky a jarní cibulky. Směs restujeme za stálého míchání do měkka. Dochutíme solí a pepřem. Těsně před koncem přidáme druhou část zeleniny a ještě chvilku restujeme, tak aby byla zelemina na skus.
Podáváme na topince nebo opečeném toustu.