Směs na topinky nebo tousty s kuřecími játry

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
    • Předkrm
Směs na topinky nebo tousty s kuřecími játry

Ingredience

500 g kuřecích jater                                       slunečnicový olej
špetka kmín celý                                             lžička soli
špetka pepře                                                    nakládaná kapie
2 stroužky česneku                                        1 červená cibule
půl čerstvé červené papriky                       1 ks jarní cibulky
250g  žampionů                                               1 dcl Portského vína

Příprava

Nejprve si nakrájíme červenou cibuli na tenké měsíčky, čerstvou červenou papriku a nakládanou kapii na nudličky, jarní cibulku na tenká kolečka. Zeleninu si rozdělíme na dvě stejné části. První část použijeme do základu směsi, druhou přidáme těsně před koncem vaření – tak aby byla na skus. Očistíme si játra a nakrájíme je na větší nudličky. Na oleji osmažíme očištěné a na čtvrtky nakrájené žampiony, necháme orestovat. Přidáme kmín, sůl a pepř. Dáme stranou vychladnout. Na té samé pánvičce na trošce oleji osmažíme polovinu nakrájené červené cibule, česnek na plátky a přidáme játra, opepříme. Játra necháme zarestovat. Po zarestování přilijeme 1 dcl Portského vína a necháme ho odvařit. K játrům přidáme žampiony a první část nakládané kapie, papriky a jarní cibulky. Směs restujeme za stálého míchání do měkka. Dochutíme solí a pepřem. Těsně před koncem přidáme druhou část zeleniny a ještě chvilku restujeme, tak aby byla zelemina na skus.

Podáváme na topince nebo opečeném toustu.

Objednávkové centrum