Salát z kuřecích prsních řízků s pomeranči a červenou cibulkou
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
2 kuřecí prsní řízky Vodňanské kuře
2 velké sladké pomeranče
1 chilli paprička
zelený koriandr
4 rajčátka
listové saláty a zelená nať z řapíkatého celeru
2 červené cibule
sůl a pepř
olivový olej
Příprava
Kuřecí prsní řízky lehce naklepneme. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, potřeme maso a uložíme do lednice na dvě hodiny odpočinout.
Pečeme na pánvi po obou stranách asi 5 minut. Maso nakrájíme na tenké plátky.
Mezitím okrájíme pomeranč, ze kterého vykrájíme měsíčky. Šťávu vymačkáme, přidáme sůl, pepř, olivový olej, nasekaný zelený koriandr, vše promícháme a přidáme nasekanou chilli papričku.
Na talíř klademe zelený salát s řapíkem, přidáme na plátky nakrájené kuřecí maso, obložíme dílky pomeranče a salát polijeme pomerančovým dresingem s kolečky cibule.