Ravioly s kuřecí fáší, ricottou a špenátem na bazalkovém másle
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
- Předkrm
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
Ingredience na těsto:
- 400g italské mouky semoliny
- 100g hladké mouky
- 3x vejce
- 1x žloutek
- 1x polévková lžíce olivového oleje
- jedno vejce možno žloutek si necháme na potírání vyváleného těsta
- 2x polévkové lžíce namíchané mouky na posypání a vyválení těsta – (semolina a hladká)
Ingredience na kuřecí fáš:
- 250g kuřecích prsíček
- 1x žloutek
- 1x polévková lžíce smetany s kouskem změklého másla
- 50g strouhaného parmazánu
- muškátový oříšek
- bílý čerstvě mletý pepř
- mořská sůl
Ingredience na špenátovou pralinku:
- 150g špenátu
- 150g ricotty
- 1 x polévková lžíce piniových oříšků
- 1 x lžíce olivového oleje
- lístky překrájené bazalky
- čerstvě mletý pepř
- mořská sůl
Ingredience na bazalkové máslo:
- 250 - 300g ztuhlého másla,
- 2x lžíce piniových oříšků
- 1/2 svazku na lístkované bazalky
- 150 – 200 ml vody
- pepř
- sůl
Příprava
Do mouky přidáme vejce, žloutek a vypracujeme vláčné těsto. Můžeme přidat i jednu polévkovou lžíci olivového oleje. Ideální je těsto míchat v robotu. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do lednice na minimálně tři hodiny. Ideální je nechat těsto odpočívat přes noc.
Postup:
Kuřecí maso semeleme. Přidáme žloutek, lžíci smetany, kousek másla, strouhaný parmazán a muškátový oříšek. Dle chuti opepříme bílým pepřem a osolíme mořskou solí. Směs krátce rozmixujeme tyčovým mixerem.
Postup:
Natrhaný, dobře omytý a osušený špenát lehce prohřejeme na pánvi s olivovým olejem a necháme ho vychladnout. Do misky dáme ricottu se špenátem, přisypeme piniové oříšky, bazalku a celé to promícháme. Dochutíme solí a čerstvým pepřem.
Postup:
V hrnci přivedeme k bodu varu osolenou vodu. Stáhneme teplotu a za stálého šlehání metličkou přihazujeme kousky ztuhlého másla, až se vytvoří emulze. Přisypeme část opražených piniových oříšků a nakonec přidáme lístky čerstvé bazalky.
Tvarování raviol:
Z těsta si vyválíme dva pláty. Spodní plát potřeme rozšlehaným vajíčkem nebo vodou. Kroužkem naznačíme, kam si budeme dávat náplň. Začínáme nejprve kuřecí fáší, na kterou položíme špenátovou pralinku s ricottou. Celé se to zakryjeme druhým plátem a stejným kroužkem si zpevníme náplň. Nakonec rádýlkem vykrajujeme jednotlivé ravioly o velikosti 7 x 7cm.
Takto připravené vaříme v osolené vodě, dokud nám nevyplavou na povrch. Hotové vybereme sítkem, na pánvi prohřejeme a prohodíme s bazalkovým máslem. Nakonec posypeme zbytkem piniových oříšků se strouhaným parmezánem.