Ravioly s kuřecí fáší, ricottou a se špenátem na bazalkovém másle

  • Doba přípravy
    • Do 60 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Ravioly s kuřecí fáší, ricottou a se špenátem na bazalkovém másle

Ingredience

Ingredience na těsto:

  • 400 g italské mouky semoliny
  • 100 g hladké mouky
  •  
  • 3 vejce
  • 1 vaječný žloutek
  • 1 vejce (postačí i vaječný žloutek) na potírání vyváleného těsta
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce namíchané mouky (semolina a hladká) na posypání a vyválení těsta

Ingredience kuřecí fáš:

  • 250 g kuřecích prsíček
  • 1 vaječný žloutek
  • 1 polévková lžíce smetany s kouskem změklého másla
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • muškátový oříšek
  • bílý čerstvě mletý pepř
  • mořská sůl

Ingredience na špenátovou pralinku:

  • 150 g čerstvého špenátu
  • 150 g ricotty
  • 1 polévková lžíce piniových oříšků
  • 1 lžíce olivového oleje
  • lístky překrájené bazalky
  • čerstvě mletý pepř
  • mořská sůl

Ingredience na bazalkové máslo:

  • 250 – 300 g ztuhlého másla
  • 2 lžíce piniových oříšků
  • 1/2 svazku nalístkované bazalky
  • 150 – 200 ml vody
  • pepř a sůl

Příprava

Postup na těsto: Do mouky přidáme vejce, žloutek a vypracujeme vláčné těsto. Můžeme přidat

i jednu polévkovou lžíci olivového oleje. Ideální je těsto míchat v robotu. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do lednice na minimálně tři hodiny. Ideální je nechat těsto odpočívat přes noc.

Postup na kuřecí fáš: Kuřecí maso nameleme. Přidáme žloutek, lžíci smetany, kousek másla, strouhaný

parmezán a muškátový oříšek. Dle chuti opepříme bílým pepřem a osolíme mořskou solí. Směs krátce

rozmixujeme tyčovým mixerem.

Postup na špenátovou pralinku: Natrhaný, dobře omytý a osušený špenát lehce prohřejeme

na pánvi s olivovým olejem a necháme ho vychladnout. Do misky dáme ricottu se špenátem, přisypeme

piniové oříšky, bazalku a celé to promícháme. Dochutíme solí a čerstvým pepřem.

Postup na bazalkové máslo: V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, stáhneme teplotu a za stálého

šlehání metličkou přihazujeme kousky ztuhlého másla, dokud se nevytvoří emulze. Přisypeme část

opražených piniových oříšků a nakonec přidáme lístky čerstvé bazalky.

Tvarování raviol: Z těsta si vyválíme dva pláty. Spodní plát potřeme rozšlehaným vajíčkem nebo

vodou. Kroužkem naznačíme, kam si budeme dávat náplň. Začínáme nejprve kuřecí fáší, na kterou položíme špenátovou pralinku s ricottou. Celé to zakryjeme druhým plátem a stejným kroužkem si zpevníme náplň. Nakonec rádýlkem vykrajujeme jednotlivé ravioly o velikosti asi 7 x 7cm.

Takto připravené vaříme v osolené vodě, dokud nám nevyplavou na povrch. Hotové vybereme sítkem,

na pánvi prohřejeme a prohodíme s bazalkovým máslem. Nakonec posypeme zbytkem piniových oříšků

se strouhaným parmezánem.

Objednávkové centrum