Pečený kuřecí vývar se zázvorem
-
Doba přípravy
- Do 15 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Polévka
Ingredience
1 sáček Kuřecí polévkové směsi
2 mrkve
2 petržele
½ menšího celeru
2 malé cibule
4 cm zázvoru
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
1 lžička soli
½ citrónu
Příprava
Troubu předehřejeme na 180°C. Na plech vyložíme kuřecí maso, očištěnou zeleninu a rozkrojenou cibuli a překrojený zázvor. Vložte do trouby a pečte dozlatova, až hodinu.
Poté přendejte vše i s výpekem do většího hrnce a přidej bobkové listy, nové koření, pepř a sůl a šťávu z ½ citrónu.
Zalijte studenou vodu tak, aby vše bylo ponořené a při nízké teplotě tzv. „táhněte“ několik hodin. Čím déle, tím lépe.
Pak sceďte, zeleninu vyhoďte a oberte maso, které vrátíte zpět do vývaru.
Můžete podávat se svou oblíbenou zavářkou.