Pečený kuřecí vývar se zázvorem

  • Doba přípravy
    • Do 15 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Polévka
Pečený kuřecí vývar se zázvorem

Ingredience

1 sáček Kuřecí polévkové směsi

2 mrkve

2 petržele

½ menšího celeru

2 malé cibule

4 cm zázvoru

2 bobkové listy

3 kuličky nového koření

5 kuliček pepře

1 lžička soli

½ citrónu

Příprava

Troubu předehřejeme na 180°C. Na plech vyložíme kuřecí maso, očištěnou zeleninu a rozkrojenou cibuli a překrojený zázvor. Vložte do trouby a pečte dozlatova, až hodinu.

Poté přendejte vše i s výpekem do většího hrnce a přidej bobkové listy, nové koření, pepř a sůl a šťávu z ½ citrónu.

Zalijte studenou vodu tak, aby vše bylo ponořené a při nízké teplotě tzv. „táhněte“ několik hodin. Čím déle, tím lépe.

Pak sceďte, zeleninu vyhoďte a oberte maso, které vrátíte zpět do vývaru.

Můžete podávat se svou oblíbenou zavářkou.

Objednávkové centrum