Pečené kuřecí čtvrtky na rajčatech s tymiánem
-
Doba přípravy
- Hodina a více
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 kuřecí čtvrtky
- 8 rajčat, nebo sterilovaná rajčata 500g
- sůl
- pepř
- rajčatový protlak
- tymián
- olivový olej
- koření na kuře
- tymián
- brambory
- salát
Příprava
Čtvrtky osolíme, opepříme, potřeme rajčatovým protlakem, pokapeme olejem, přidáme čerstvý nebo sušený tymián a necháme odpočinout v lednici dvě hodiny.
Poté vyndáme z lednice, přidáme pokrájená čerstvá, nebo sterilizovaná rajčata, dle potřeby podlijeme vodou a dáme na 45 minut do předehřáté trouby na 180-200°C. Maso obracejte, aby se každý kousek dobře opekl dozlatova.
Podáváme s bramborem čerstvým zeleninovým salátem.