Pečené kuřecí čtvrtky na rajčatech s tymiánem

  • Doba přípravy
    • Hodina a více
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Pečené kuřecí čtvrtky na rajčatech s tymiánem

Ingredience

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 8 rajčat, nebo sterilovaná rajčata 500g
  • sůl
  • pepř
  • rajčatový protlak
  • tymián
  • olivový olej
  • koření na kuře
  • tymián
  • brambory
  • salát

Příprava

Čtvrtky osolíme, opepříme, potřeme rajčatovým protlakem, pokapeme olejem, přidáme čerstvý nebo sušený tymián a necháme odpočinout v lednici dvě hodiny.
Poté vyndáme z lednice, přidáme pokrájená čerstvá, nebo sterilizovaná rajčata, dle potřeby podlijeme vodou a dáme na 45 minut do předehřáté trouby na 180-200°C. Maso obracejte, aby se každý kousek dobře opekl dozlatova.

Podáváme s bramborem čerstvým zeleninovým salátem.

Objednávkové centrum