Pečené kuře plněné kuskusem
-
Doba přípravy
- Do 60 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 8 porcí
Ingredience
2 kuřata každé cca 1,3 kg značky Vodňanské kuře
4 cibule
120 g drůbežích jater
100 g kuskusu
40 g pražených dýňových semínek
olivový olej
1 lžíce másla
šalvěj
petrželku
sůl a pepř
Příprava
Kuřata omyjeme, osušíme a uvnitř osolíme.
Drůbeží játra nakrájíme na malé kousky a cibulku nasekáme najemno. Na oleji krátce osmahneme cibuli, přidáme játra a restujeme. Po té směs vyndáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky, dýňové semínka a nakonec vmícháme kuskus, který si připravíme dle návodu na obalu.
Směsí naplníme kuře a provázkem utáhneme nohy kolem biskupa, aby nám směs nevypadávala. Kuře osolíme na povrchu, lehce pokapeme olivovým olejem a pečeme při teplotě 180° C asi 70 – 80 minut do krásné zlaté barvy.
Během pečení přidáváme podle potřeby horkou vodu a lžící přeléváme kuře vypečenou šťávou, abychom získali křupavou kůrku. Ke konci pečení přidáme kousek másla.
Podáváme s listovým nebo zeleninovým salátem.
Přejeme Vám dobrou chuť!