Pečená kachna na hruškách s chlupatými knedlíky a červeným zelí
-
Doba přípravy
- Hodina a více
-
Typ masa
- Kachní maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
1 Mladá kachna
sůl
kmín
hrušky
špek
brambory
vejce
hladká mouka
sádlo
zázvor
červené zelí
med
Příprava
Kachnu osolíme, okmínujeme. Hrušky nakrájíme na kostky a naplníme jimi kachnu. Podlijeme vodou, přidáme trochu špeku, přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 150° necelé 3 hodiny.
Vařené brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, hladkou mouku, syrové brambory, sůl a vypracujeme těsto. Vytvarujeme šišky a vaříme v osolené vodě cca 10 minut. Na sádle zpěníme nasekaný zázvor, přidáme zelí, med a svaříme. Dochutíme solí.