Obalovaná kuřecí a kachní játra
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
- Kachní maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
500g kuřecích jater 500g kachních jater |
100g hladké mouky |
1-2 ks vejce |
Mléko dle potřeby |
Olej na smažení |
Strouhanka |
Sůl |
Příprava
Kuřecí a kachní játra opláchneme, očistíme a obalíme v hladké mouce. V mouce obalená játra namočíme do rozšlehaného vejce do kterého jsme přidali trošku mléka a mírně osolíme, játra dáme do strouhanky , obalíme z obou stran ( nejlépe dvakrát) a smažíme v dostatečném množství oleje z obou stran dozlatova. Po usmažení játra ještě dle potřeby dosolíme.
Doporučujeme podávat se zeleninovým salátem, domácí tatarkou a šťouchaným bramborem nebo opečeným americkým bramborem.
Dobrou chuť!