Mexická quesadilla s kuřecím masem
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 tortilly
- 200 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 300 g čedaru nebo jinýho sýru
- špetka mleté papriky
- špetka chilli
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
Salsa
- 3 rajčata
- 1 hrst nasekaného koriandru
- 1 menší červená cibule pokrájená na jemné kostičky
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- sůl
- pepř
- šťáva z půlky limetky
Příprava
Nejdříve připravíme salsu. Rajčata pokrájejte na malé kostičky, promíchejte s ostatními ingredienci a nechte 20 minut odležet v lednici. Pokud máte rádi pálivé jídlo, můžete do salsy přidat jednu jalapeno papričku, pokrájenou na drobno. Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky a smíchejte s kořením. Nechte cvhíli odležet. Cibuli pokrájejte na jemno. Rozehřejte pánev, přidejte olej, osmahněte na něm cibuli a přidejte maso. Hotové maso vložte i cibulí do mísy a promíchejte s natrouhaným sýrem. Hotovou směs rozdělte do tortil, zabalte a nechte chvíli zapéct v grilu, než se začne sýr rouzpouštět. Hotové tortily podávejte s připravenou salsou.