Mexická quesadilla s kuřecím masem

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
  • Počet porcí
    • 4 porce
Mexická quesadilla s kuřecím masem

Ingredience

  • 4 tortilly
  • 200 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 300 g čedaru nebo jinýho sýru
  • špetka mleté papriky
  • špetka chilli
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce olivového oleje

Salsa

  • 3 rajčata
  • 1 hrst nasekaného koriandru
  • 1 menší červená cibule pokrájená na jemné kostičky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • šťáva z půlky limetky

Příprava

Nejdříve připravíme salsu. Rajčata pokrájejte na malé kostičky, promíchejte s ostatními ingredienci a nechte 20 minut odležet v lednici. Pokud máte rádi pálivé jídlo, můžete do salsy přidat jednu jalapeno papričku, pokrájenou na drobno. Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky a smíchejte s kořením. Nechte cvhíli odležet. Cibuli pokrájejte na jemno.  Rozehřejte pánev, přidejte olej, osmahněte na něm cibuli a přidejte maso. Hotové maso vložte i cibulí do mísy a promíchejte s natrouhaným sýrem. Hotovou směs rozdělte do tortil, zabalte a nechte chvíli zapéct v grilu, než se začne sýr rouzpouštět. Hotové tortily podávejte s připravenou salsou.  

Objednávkové centrum