Masové kuličky v jemné kari omáčce
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 balení Kuřecí masové kuličky zn. Vodňanské kuře
- 1 cibule
- 2 polévkové lžíce kari koření
- 3 lžíce hladké mouky
- špetka mletého chilli
- 2 kelímky 12% smetany na vaření
- 50g másla
- sůl a pepř dle chuti
Příprava
Masové kuličky připravíme dle návodu. Než budou masové kuličky hotové, připravíme si rychlou kari omáčku. V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Na něm dosklovata osmahneme najemno nakrájenou cibuli, kterou poté zaprášíme moukou a kari kořením. Zlehka orestujeme a následně přilijeme smetanu. Pomocí metličky rychle mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Přidáme chilli a dochutíme solí a pepřem. Omáčku povaříme cca 15 minut. Zdá-li se nám omáčka moc hustá, zředíme ji trochou teplého mléka.
Masové kuličky podáváme přelité kari omáčkou. Jako přílohu doporučujeme rýži.