Masové kuličky v jemné kari omáčce

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
  • Počet porcí
    • 4 porce
Masové kuličky v jemné kari omáčce

Ingredience

  • 1 balení Kuřecí masové kuličky zn. Vodňanské kuře
  • 1 cibule
  • 2 polévkové lžíce kari koření
  • 3 lžíce hladké mouky
  • špetka mletého chilli
  • 2 kelímky 12% smetany na vaření
  • 50g másla
  • sůl a pepř dle chuti

Příprava

Masové kuličky připravíme dle návodu. Než budou masové kuličky hotové, připravíme si rychlou kari omáčku. V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Na něm dosklovata osmahneme najemno nakrájenou cibuli, kterou poté zaprášíme moukou a kari kořením. Zlehka orestujeme a následně přilijeme smetanu. Pomocí metličky rychle mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Přidáme chilli a dochutíme solí a pepřem. Omáčku povaříme cca 15 minut. Zdá-li se nám omáčka moc hustá, zředíme ji trochou teplého mléka.

Masové kuličky podáváme přelité kari omáčkou. Jako přílohu doporučujeme rýži.

Objednávkové centrum