Masové kuličky s rajčatovo- bazalkovou omáčkou
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
- Těstoviny
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 balení Kuřecí masové kuličky zn. Vodňanské kuře
- 1 konzerva sekaných rajčat
- hrst čerstvé bazalky
- 1 polévková lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- na dochucení sůl, pepř, cukr, ocet
Příprava
Masové kuličky připravíme dle návodu. Než budou masové kuličky hotové, připravíme si rychlou rajčatovo-bazalkovou omáčku. V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Na něm dosklovata osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, bazalku a rajčata. Omáčku přivedeme k varu, poté teplotu snížíme, přidáme cukr dle chuti, několik kapek octa a necháme cca 15 minut povařit. Nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem.
Masové kuličky podáváme přelité rajčatovo-bazalkovou omáčkou. Jako přílohu doporučujeme špagety nebo jiné oblíbené těstoviny.