Masové kuličky s česnekovou omáčkou
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 balení Kuřecí masové kuličky zn. Vodňanské kuře
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 kelímek 12% smetany na vaření
- 200ml plnotučného mléka
- 50g másla
- 4 – 5 stroužků česneku či dle chuti
- sůl, pepř
Příprava
Masové kuličky připravíme dle návodu. Než budou masové kuličky hotové, připravíme si rychlou česnekovou omáčku. V kastrůlku rozehřejeme máslo, které zaprášíme moukou a vytvoříme si tak světlou jíšku. Zlehka orestujeme a poté přilijeme mléko. Pomocí metličky rychle mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Základ omáčky za občasného míchání povaříme, poté přilijeme smetanu, přidáme utřený česnek a dochutíme solí. Necháme ještě cca 5 minut povařit.
Masové kuličky podáváme přelité česnekovou omáčkou. Jako přílohu doporučujeme pečené brambory nebo bramborové noky.