Masové kuličky s česnekovou omáčkou

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
  • Počet porcí
    • 4 porce
Masové kuličky s česnekovou omáčkou

Ingredience

  • 1 balení Kuřecí masové kuličky zn. Vodňanské kuře
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 kelímek 12% smetany na vaření
  • 200ml plnotučného mléka
  • 50g másla
  • 4 – 5 stroužků česneku či dle chuti
  • sůl, pepř

Příprava

Masové kuličky připravíme dle návodu. Než budou masové kuličky hotové, připravíme si rychlou česnekovou omáčku. V kastrůlku rozehřejeme máslo, které zaprášíme moukou a vytvoříme si tak světlou jíšku. Zlehka orestujeme a poté přilijeme mléko. Pomocí metličky rychle mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Základ omáčky za občasného míchání povaříme, poté přilijeme smetanu, přidáme utřený česnek a dochutíme solí. Necháme ještě cca 5 minut povařit.

Masové kuličky podáváme přelité česnekovou omáčkou. Jako přílohu doporučujeme pečené brambory nebo bramborové noky.

Objednávkové centrum