Masové kuličky á la chilli con carne
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 balení Kuřecí masové kuličky zn. Vodňanské kuře
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 1 konzerva červených fazolí
- 1 rajský protlak
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky chilli
- 1 lžíce oregana
- sůl, pepř
- olej
Příprava
Masové kuličky připravíme dle návodu. Než budou masové kuličky hotové, připravíme si rychlou variantu chilli con carne. Cibuli pokrájíme nahrubo a na lžíci oleje ji orestujeme dozlatova. Přidáme rajský protlak, rajčata i s nálevem, na plátky pokrájený česnek, osolíme, opepříme. Vaříme na mírném plamenu 15 – 20 minut, poté přidáme scezené fazole, chilli a oregano ještě cca 5 minut povaříme. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Hotové masové kuličky vložíme do chilli con carne a podáváme. Jako přílohu doporučujeme čerstvý chléb.