Letní šunkovosýrový dortík s pažitkou a křenem

  • Doba přípravy
    • Do 15 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • K zakousnutí
  • Počet porcí
    • 20 porcí
Letní šunkovosýrový dortík s pažitkou a křenem

Ingredience

 

Na šunkovosýrový dortík:

200 g Kuřecí šunky z prsních řízků (pro zajímavější chuťové spojení můžeme použít  šunku zauzenou)  zn. Vodňanské kuře,

200 g eidamu

250 g lučiny

50 ml smetany

2 velké lžíce sekané pažitky

3 velké lžíce strouhaného čerstvého křenu (pokud nemáte čerstvý křen můžete nahradit křenovou pastou)

sůl, pepř

 

na ozdobu: dle fantazie ( cherry rajčátko, loupané mandle, snítka pažitky, rozmarýnu, sušené švestky …..)

Příprava

Šunkovosýrový dortík:

Lučinu vložíme do připravené misky. Postupně začneme přidávat smetanu, pažitku, strouhaný křen a promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Na potravinářskou fólii vyskládáme vedle sebe 1/3 plátků šunky, tak aby se okraje mírně překrývaly. Pomažeme lučinou a pokladem 1/3 plátků sýra. Znovu lučina, šunka, … Hotový dortík vložíme minimálně na dvě hodiny do lednice, aby krém ztuhnul, pak půjdou tvary lépe vykrajovat. Následně vykrajujeme formičkou nebo krájíme ostrým nožem do požadovaných tvarů (srdíčka, kostičky  a nebo kytičky). Nakonec dozdobíme dle vlastní fantazie, například snítkou petrželky.

 

 

Objednávkové centrum