Kyjevský "kotlet"
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
Ingredience
2 kuřecí prsa nebo kuřecí řízky, 4 žampiony nebo hříbky, petrželka, 1 lžíce hladké mouky, 1 vejce, strouhanka, pálivá paprika, chilli, sůl, 100g másla, olej
Příprava
Z vykostěných kuřecích prsou nařežeme čtyři ploché větší řízky. Lehce naklepeme, osolíme, posypeme paprikou. Z másla, z hub pokrájených hodně nadrobno, z nasekané petrželky a soli vytvoříme směs, kterou zformujeme do čtyř válečků. Směs dáme na chvilku ztuhnout do chladničky, stejně tak řízky z kuřete. Před přípravou položíme váleček ochuceného másla na řízek, stočíme, sepneme párátkem a závitek obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Usmažíme dozlatova v oleji. Před podáváním závitek svrchu opatrně nařízneme, aby při krájení maso nevystříklo. Podáváme s dušenou zeleninou nebo vařenými brambory.
Obměny: Do závitku vložíme bylinkové máslo se solí, citronovou šťávou a kůrou, pažitkou, petrželkou, nadrobno rozsekanými kapary, a máme-li, pak s několika lístečky bazalky, máty a estragonu. Do strouhanky na obalení můžeme přidat lžíci strouhaného sýra.