Kuřecí vývar s pasírovanou zeleninou
-
Doba přípravy
- Do 15 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Polévka
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 sáček Kuřecí polévkové směsy
- 2 mrkve
- 2 petržele
- ½ menšího celeru
- 2 malé cibule
- sbazek petrželové natě
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- 5 kuliček pepře
- 1 lžička soli
Příprava
Zeleninu nakrájíme na větší kusy a osmahneme na másle. Zeleninový základ osolíme, přidáme kuřecí směs a koření. Z petrželové natě odebereme pár lístků na posypání polévky a zbytek přidáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořené a při nízké teplotě tzv. „táhněte“ několik hodin. Čím déle, tím lépe.
Hotový vývar sceďte. Poloviční množstvý zeleniny vložte vložte do řidčího síta a propasírujte zpět do polévky. Kuřecí maso oberte a pokrájejte na menší kousky.
Do talíře vložte porci pokrájeného masa, zalijte polévkou a posypte pokrájenou petrželkou.
Pokud chcete mít vývar výraznější chuti, kuřecí maso předem upečte v troubě. Troubu předehřejeme na 180°C. Na plech vyložíme kuřecí maso a vložte do trouby. Pečte dozlatova asi hodinu. Potom pokračujte podle receptu víše.