Kuřecí stehýnka na grilu

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
  • Počet porcí
    • 4 porce
Kuřecí stehýnka na grilu

Ingredience

8 kuřecích paliček nebo stehýnek (celkem asi 700 g)

Jamajská grilovací marináda

3 lžíce extra panenského olivového oleje

1 cibule nasekaná najemno

2 stroužky česneku nasekané najemno

1 čerstvá chilli paprička – odjadřená a nasekaná najemno

½ lžičky soli

½ lžičky mletého nového koření

½ lžičky mleté skořice

nastrouhaná kůra a šťáva z 1 limetky

Příprava

 

Připravíme si grilovací marinádu. V malé pánvi rozehřejeme na mírném ohni olej. Přidáme cibuli, česnek, chilli papričku a za častého míchání restujeme 10 minut nebo tak dlouho, až paprička změkne a začne hnědnout. Směs osolíme,

přendáme do mělké misky a přidáme koření, kůru a šťávu z limetky. Vše dobře promícháme.

Kuřecí paličky nebo stehýnka zbavíme kůže. Maso mělce nařízneme, vložíme do misky s marinádou a každý kousek důkladně obalíme. Marinádu vetřeme i do zářezů. Maso zakryjeme a necháme marinovat při pokojové teplotě nejméně 1 hodinu, případně 24 hodin v chladničce.

Připravíme si gril a zapálíme dřevěné uhlí. Když jsou uhlíky žhavé a objeví se šedý popel, maso vyjmeme z marinády a grilujeme ho 20 – 25 minut, až je pěkně propečené. Během grilování ho často obracíme a potíráme marinádou.

 

Grilovaná stehýnka podáváme horká, ozdobená měsíčky limetky.

Objednávkové centrum