Kuřecí stehýnka na grilu
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
-
Počet porcí
- 4 porce

Ingredience
8 kuřecích paliček nebo stehýnek (celkem asi 700 g)
Jamajská grilovací marináda
3 lžíce extra panenského olivového oleje
1 cibule nasekaná najemno
2 stroužky česneku nasekané najemno
1 čerstvá chilli paprička – odjadřená a nasekaná najemno
½ lžičky soli
½ lžičky mletého nového koření
½ lžičky mleté skořice
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 limetky
Příprava
Připravíme si grilovací marinádu. V malé pánvi rozehřejeme na mírném ohni olej. Přidáme cibuli, česnek, chilli papričku a za častého míchání restujeme 10 minut nebo tak dlouho, až paprička změkne a začne hnědnout. Směs osolíme,
přendáme do mělké misky a přidáme koření, kůru a šťávu z limetky. Vše dobře promícháme.
Kuřecí paličky nebo stehýnka zbavíme kůže. Maso mělce nařízneme, vložíme do misky s marinádou a každý kousek důkladně obalíme. Marinádu vetřeme i do zářezů. Maso zakryjeme a necháme marinovat při pokojové teplotě nejméně 1 hodinu, případně 24 hodin v chladničce.
Připravíme si gril a zapálíme dřevěné uhlí. Když jsou uhlíky žhavé a objeví se šedý popel, maso vyjmeme z marinády a grilujeme ho 20 – 25 minut, až je pěkně propečené. Během grilování ho často obracíme a potíráme marinádou.
Grilovaná stehýnka podáváme horká, ozdobená měsíčky limetky.