Kuřecí saté

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
Kuřecí saté

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky

Marináda:

1 cibule

3 stroužky česneku

½ lžičky mletého koriandru

½ lžičky zázvoru, špetka chilli

špetka strouhané citronové kůry

1 lžíce citronové šťávy

1 lžíce sójové omáčky

špetka cukru

Příprava

Každý kuřecí řízek rozkrájíme podélně na 6-7 dlouhých tenkých nudliček. Naložíme je do marinády umíchané z velmi jemně nakrájené cibule, česneku a ostatních přísad. Dobře promícháme a necháme uležet nejlépe přes noc, nejméně ale 2-3 hodiny. Kuřecí maso pak navlečeme na jehly nebo špejle a grilujeme asi 3 minuty, pak obrátíme a dohotovíme. Vhodnou přílohou je omáčka z opražených arašídů. Asi 100g arašídů rozmixujeme, spolu s malou cibulí a stroužkem česneku, přidáme špetku pálivé papriky, špetku zázvoru, cukru a 1 lžíci citronové šťávy. Přilijeme asi 1,5-2dl vroucí vody, pomícháme a krátce za stálého míchání povaříme. Maso podáváme s teplou arašídovou omáčkou, k tomu rýže a zeleninový salát. 

Objednávkové centrum