Kuřecí saté
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky
Marináda:
1 cibule
3 stroužky česneku
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky zázvoru, špetka chilli
špetka strouhané citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce sójové omáčky
špetka cukru
Příprava
Každý kuřecí řízek rozkrájíme podélně na 6-7 dlouhých tenkých nudliček. Naložíme je do marinády umíchané z velmi jemně nakrájené cibule, česneku a ostatních přísad. Dobře promícháme a necháme uležet nejlépe přes noc, nejméně ale 2-3 hodiny. Kuřecí maso pak navlečeme na jehly nebo špejle a grilujeme asi 3 minuty, pak obrátíme a dohotovíme. Vhodnou přílohou je omáčka z opražených arašídů. Asi 100g arašídů rozmixujeme, spolu s malou cibulí a stroužkem česneku, přidáme špetku pálivé papriky, špetku zázvoru, cukru a 1 lžíci citronové šťávy. Přilijeme asi 1,5-2dl vroucí vody, pomícháme a krátce za stálého míchání povaříme. Maso podáváme s teplou arašídovou omáčkou, k tomu rýže a zeleninový salát.