Kuřecí roláda se špenátem
-
Doba přípravy
- Hodina a více
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- kuře celé vykoštěné
- 100 g anglická slanina
- středně velká cibule
- máslo
- 3 - 5 stroužků česnek
- mladý špenát může být i zmrazený
- olivový olej
- pepř
- sůl
Příprava
Nejprve si připravíme náplň do rolády - špenátovou nádivku. Na pánvi si osmahneme cibulku s česnekem, přidáme čerstvý nebo zmražený špenát a necháme chvilku podusit. Připravený špenát osolíme a opepříme podle chuti a dáme stranou. Vykoštěné kuře, můžeme koupit i hotové kuře na roládu ještě naklepeme paličkou, ideálně ve folii. Maso tak drží dobře tvar. takto připravený plát kuřete osolíme a opepříme a nakládáme těsně vedle sebe plátky slaniny a na ni dáme připravenou špenátovou nádivku. Opatrně zarolujeme a můžeme provázkem omotat a utáhnout aby se nám roláda nerozpadla. Takto připravenou roládu položíme do skleněné pečící nádoby, nebo pekáčku. Mírně podlijeme vodou a pečeme přikryté v troubě na 200°C cca 1 hodinu. Pokličku nebo alobal sundáme, roládu poklademe plátky másla a odkryté dopečeme dozlatova ještě cca 30 minut. V průběhu pečení nezapomeneme polévat roládu výpekem.