Kuřecí roláda se špenátem
-
Doba přípravy
- Do 60 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
• 1 celé kuře s rodokmenem
• 200 g listový špenát (čerstvý nebo mražený)
• 3 stroužky česneku
• 1 mozzarella
• 2 lžíce másla
• sůl, pepř
Příprava
Troubu předehřejte na 180 °C. Kuře důkladně opláchněte a vysušte. Zbavte se kůže a vykostěte.
Celý plát naklepejte, osolte a opepřete. Čerstvý špenát spařte teplou vodou a nechte
odkapat. Pokud jste použili mražený, nechte rozmrazit a zbavte se přebytečné tekutiny.
Na pánvi si nechte rozehřát 1 lžíci másla, přidejte česnek nakrájený na tenké plátky, nechte
zavonět, přidejte špenát a jen zlehka orestujte. Osolte.
Na plát masa rozložte špenátovou směs. Na tu položte na kostky nakrájenou mozzarellu.
Roládu zaviňte, svažte provázkem, potřete zbylým máslem a podlijte. Za častého podlévání
pečte v předehřáté troubě asi 45 minut dozlatova. Jako přílohu podávejte jasmínovou rýži.