Kuřecí rizoto se zeleninou
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky značky Vodňanské kuře
250 g rýže kulaté
1 l kuřecího neslaného vývaru
½ brokolice
100 ml suchého bílého vína
1 červenou kapii
100 g mraženého zeleného hrášku
100 g mraženého zelených fazolek
4 šalotky
3 stroužky česneku
2 lžíce mascarpone
špetka šafránu
2 lžíce kysané smetany
parmazán
4 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Příprava
Na olivovém oleji orestujeme na střední kousky nasekaná kuřecí prsa. Přidáme na osminky nasekanou šalotku a na plátky nakrájený česnek.
Přidáme rýži, zalijeme vínem a horkým neslaným vývarem, tak, aby bylo rizoto ponořené. Přidáme nakrájenou kapii, šafrán a pomalu vaříme.
Rýže do sebe vtáhne velké množství tekutiny, proto musíme dolévat vývar. Když je rýže skoro vařená, přidáme rozebranou brokolici, hrášek a zelené fazolky.
Dusíme dalších 5 minut. Rizoto je velmi mokré, skoro jako kaše. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme mascarpone a kysanou smetanu. Podáváme s parmazánem.