Kuřecí rizoto se zeleninou

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Kuřecí rizoto se zeleninou

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky značky Vodňanské kuře

250 g rýže kulaté

1 l kuřecího neslaného vývaru

½ brokolice

100 ml suchého bílého vína

1 červenou kapii

100 g mraženého zeleného hrášku

100 g mraženého zelených fazolek

4 šalotky

3 stroužky česneku

2 lžíce mascarpone

špetka šafránu

2 lžíce kysané smetany

parmazán

4 lžíce olivového oleje

sůl a pepř

Příprava

Na olivovém oleji orestujeme na střední kousky nasekaná kuřecí prsa. Přidáme na osminky nasekanou šalotku a na plátky nakrájený česnek.

Přidáme rýži, zalijeme vínem a horkým neslaným vývarem, tak, aby bylo rizoto ponořené. Přidáme nakrájenou kapii, šafrán a pomalu vaříme.

Rýže do sebe vtáhne velké množství tekutiny, proto musíme dolévat vývar. Když je rýže skoro vařená, přidáme rozebranou brokolici, hrášek a zelené fazolky.

Dusíme dalších 5 minut. Rizoto je velmi mokré, skoro jako kaše. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme mascarpone a kysanou smetanu. Podáváme s parmazánem.

Objednávkové centrum