kuřecí prsa s kadeřávkem, piniovými oříšky a caesar dresingem
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 1 porce
Ingredience
2 kuřecí prsní řízky
2 hrsti kadeřávku
1 mrkev
piniové oříšky
olivový olej
sůl a pepř
Caesar dresing
150 ml olivového oleje
2 - 3 lžíce majonézy
2 ks ančoviček
2 lžičky dijonský hořčice
1 lžička worchestrové omáčky
1 lžička nastrouhaného parmazánu
citrónová šťáva
Příprava
Caesar dresing připravýme rozmixováním všech surovin, které by měli mít stejnou teplotu a dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.
Kuřecí prsní řízky osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a opečeme na rozpálené panvy či grilu z obou stran. Opečené prsní řízky pokrájíme na tenké plátky.
Kadeřávek pokrájíme na větší kousky, mrkvem očistíme a pokrájíme na nudlíčky či tenké plátky, promícháme, lehce osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a posypeme piniovámi oříšky.
Na salát přendáme pokrájené maso a podáváme s caesar dresingem.