Kuřecí nugety na cibulové kari omáčce s linguine a janovským pestem
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
-
Počet porcí
- 5 porcí
Ingredience
Ingredience:
- 600g kuřecích prsíček
- 500g těstovin linguine
- 2x polévkové lžíce rostlinného oleje
- 200g změklého másla
- 400 ml 33% smetany
- 70g strouhaného parmezánu
- 1x jemně pokrájená cibule
- 1x stroužek česneku
- 1x polévková lžíce žlutého kari
- čerstvě mletý pepř
- mořská sůl
Ingredience na Janovské pesto:
- 1x svazek bazalky
- 30g piniových oříšků
- 1x stroužek česneku
- 1x polévková lžíce strouhaného parmazánu
- 1x polévková lžíce strouhaného ovčího sýra pecorino
- 100 ml olivového oleje extra virgin
- mořská sůl
Příprava
Na pánvi s olejem si opečeme kousky kuřecích prsíček a česnek. Pečeme zhruba 3 – 4 minuty. Hotové maso vyndáme a uložíme do tepla pod alobal. Na pánev do výpeku přidáme část másla, přisypeme cibuli, kari koření a zalijeme smetanou. Přivedeme k varu. Teplotu stáhneme, krátce odvaříme a za stálého míchání metlou přihazujeme zbylé změklé máslo a strouhaný parmazán. Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixerem a dochutíme podle potřeby čerstvě mletým pepřem a solí.
Postup na Janovské pesto:
Všechny suché ingredience vložíme do hmoždíře a za postupného přilévání olivového oleje rozdrtíme. Podle potřeby osolíme.
Těstoviny linguine uvaříme v osolené vodě al dente. Přecedíme a přidáme na pánev s omáčkou. Uvedeme do varu, prohodíme s těstovinou a přisypeme strouhaný parmazán. Nakonec přidáme kuřecí maso, vše promícháme a pokreslíme pestem.