Kuřecí nugety na cibulové kari omáčce s linguine a janovským pestem

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
  • Počet porcí
    • 5 porcí
Kuřecí nugety na cibulové kari omáčce s linguine a janovským pestem

Ingredience

Ingredience:

  • 600g kuřecích prsíček
  • 500g těstovin linguine
  • 2x polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 200g změklého másla
  • 400 ml 33% smetany
  • 70g strouhaného parmezánu
  • 1x jemně pokrájená cibule
  • 1x stroužek česneku
  • 1x polévková lžíce žlutého kari
  • čerstvě mletý pepř
  • mořská sůl

 

Ingredience na Janovské pesto:

  • 1x svazek bazalky
  • 30g piniových oříšků
  • 1x stroužek česneku
  • 1x polévková lžíce strouhaného parmazánu
  • 1x polévková lžíce strouhaného ovčího sýra pecorino
  • 100 ml olivového oleje extra virgin
  • mořská sůl

Příprava

Na pánvi s olejem si opečeme kousky kuřecích prsíček a česnek. Pečeme zhruba 3 – 4 minuty. Hotové maso vyndáme a uložíme do tepla pod alobal. Na pánev do výpeku přidáme část másla, přisypeme cibuli, kari koření a zalijeme smetanou. Přivedeme k varu. Teplotu stáhneme, krátce odvaříme a za stálého míchání metlou přihazujeme zbylé změklé máslo a strouhaný parmazán. Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixerem a dochutíme podle potřeby čerstvě mletým pepřem a solí.

 

Postup na Janovské pesto:

Všechny suché ingredience vložíme do hmoždíře a za postupného přilévání olivového oleje rozdrtíme. Podle potřeby osolíme.

 

Těstoviny linguine uvaříme v osolené vodě al dente. Přecedíme a přidáme na pánev s omáčkou. Uvedeme do varu, prohodíme s těstovinou a přisypeme strouhaný parmazán. Nakonec přidáme kuřecí maso, vše promícháme a pokreslíme pestem.

Objednávkové centrum