Kuřecí krudité s broskví a čekankou, pečený toast
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- K zakousnutí
- Předkrm
-
Počet porcí
- 5 porcí
Ingredience
- 500g uvařených kuřecích prsíček
- 4 ks velkých broskví
- 100g zakysané smetany
- 100g majonézy
- 1x polévková lžíce sherry víno
- 1x kávová lžička olivového oleje
- 3 – 4 plátky želatiny
- 1x puk žluté čekanky
- citrónová šťáva z 1/2 citrónu
- tabasco - pár kapek
- čerstvě mletý bílý pepř
- sůl
- světlý toastový chleb podle potřeby
Příprava
Uvařená kuřecí prsíčka bez kůží si nakrájíme na širší nudličky. Dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí, mírně zakápneme olivovým olejem. Lehce promícháme a uložíme do chladu.
Okapané broskve nakrájíme podobně jako kuře, zastříkneme je sherry vínem a uložíme do chladu. Zvlášť si dáme do misky zakysanou smetanu s majonézou. Metlou promícháme a opatrně povolíme broskvovou šťávou. Do takto připravené hmoty přidáme nakrájené kuře s kousky broskví, promícháme a salát naplníme do čekankových puků. Na dochucení použijeme citrónovou šťávu s tabaskem a ozdobíme nakrájeným broskvovým želé. Servírujeme s opečeným světlým toastovým chlebem potřeným máslem.
Ze zbytku broskví si připravíme broskvové želé a to tak, že plátky želatiny zalijeme studenou vodou s ledovou tříští a necháme nabobtnat.
Do rendlíku vlijeme šťávu z broskví zhruba 100 ml, přivedeme k varu a přidáme okapanou želatinu, zamícháme a stáhneme z tepla. Nakonec přidáme část pokrájených broskví na malé kostičky. Vlijeme do porcelánové nízké misky vyložené potravinářskou fólií a necháme v chladu ztuhnout.