Kuře s velikonoční nádivkou

  • Doba přípravy
    • Hodina a více
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Kuře s velikonoční nádivkou

Ingredience

  • 1 Zlaté kuře
  • 3 rohlíky (den staré)
  • 3 vejce
  • 2 hrsti krup
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst hub
  • máslo
  • petržel, muškátový oříšek 
  • sul, pepř

Příprava

Rozehřejte troubu na 200°C. V osolené vodě uvařte kroupy podle návodu, slijte a nechte vychladnout. Rohlíky nakrájejte na kostky, přidejte žloutky, kroupy, houby, petržel, prolisovaný česnek, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do směsi. Kuře důkladně opláchněte, i uvnitř, osolte a opepřete. Dutinu naplňte nádivkou a nohy kuřete svažte k sobě provázkem, aby nádivka příliš nevytekla. Kuře vložte do pekáče, pomažte máslem a pečte 15 minut (ze zbylé nádivky udělejte knedlíčky a pečte s kuřetem). Po 15 minutách vyndejte knedlíčky, kuře podlijte a za občasného podlévání pečte dalších 45 minut dozlatova. Kuře porcujte i s nádivkou. Podávat můžete s bramborovou kaší. 

Objednávkové centrum