Kuře po marocku

  • Doba přípravy
    • Do 60 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Kuře po marocku

Ingredience

  • celé kuře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, rozkrojená napůl a nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 10-12 meruněk pokrájených na 1/4 (můžou být i hrozinky nebo švestky)
  • 1 lžička pomleté skořice
  • 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1/4 lžičky pomletého koriandru
  • 4 lžíce medu, nebo více podle chuti
  • sůl a pepř

     PŘÍLOHA

  • kuskus
  • 1 lžíce másla
  • plátky mandlý/sezam

Příprava

Kuře osolte a opepřete. Na středním ohni rozehřejte olej a osmažte na něm kuře ze všech stran do hněda, asi 4 minuty z každé strany. Vyndejte kuře z pánve a vložte do zapákací nádoby. Do pánve přidejte cibuli a osmažite ji do světle hnědé barvy. Přidejte česnek a krátce ho osmažte. Potom přidejte meruňky (hrozinky nebo švestky), skořici, zázvor, koriandr a 150ml vody a 2 lžíce medu. Osolte a opepřete podle chuti. Vše přilijte ke kuřeti do zapékací nádoby a přiklopte. Pečte v rozpálené troubě na 180°C cca 45 - 50 minut a během pečení kuře polévejte výpekem. Ke konci pečení kuře odkryjte, potřete 2 lžícemi medu a dopečte kůrku.

Část výpeku slijte a použijte na přípravu přílohy - kuskusu (postupujte podle návodu na sáčku). Hotový kuskus promíchejte s plátky mandlí nebo sezamovým semínkem. 

Objednávkové centrum