Kuře na česneku se smetanou a sýrem
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
Ingredience
- 1 celé Vodňanské kuře
- 1 kg brambor
- 1- 2 smetany na vaření (záleží na Vás kolik chcete mít omáčky na polévání )
- 1 palička česneku
- 400 g nastrouhaného tvrdého sýru
- 50 g másla na vymazání pekáče
- sůl
Příprava
Kuře stáhneme z kůže, rozpůlíme aby se nám lépe upeklo a osolíme. Oloupeme česnek, prolisujeme a natřeme na kuře, které vložíme do máslem vymazaného pekáče. Celé zalijeme smetanou a bohatě zasypeme strouhaným sýrem.
Pečeme při 180°C dokud kuře není měkké a sýr dozlatova opečený. Během pečení kuře podléváme smetanou. Pokud by omáčka příliš zhoustla, můžeme ji rozředit mlékem.
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme v osolené vodě do změknutí.
Po uvaření scedíme a podáváme společně s kuřetem a s čerstvou zeleninou dle vlastní chuti.