Kuře na česneku se smetanou a sýrem

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
Kuře na česneku se smetanou a sýrem

Ingredience

  • 1 celé Vodňanské kuře
  • 1 kg brambor
  • 1- 2 smetany na vaření (záleží na Vás kolik chcete mít omáčky na polévání )
  • 1 palička česneku
  • 400 g nastrouhaného tvrdého sýru
  • 50 g másla na vymazání pekáče
  • sůl

Příprava

Kuře stáhneme z kůže, rozpůlíme aby se nám lépe upeklo a osolíme. Oloupeme česnek, prolisujeme a natřeme na kuře, které vložíme do máslem vymazaného pekáče. Celé zalijeme smetanou a bohatě zasypeme strouhaným sýrem.

Pečeme při 180°C dokud kuře není měkké a sýr dozlatova opečený. Během pečení kuře podléváme smetanou. Pokud by omáčka příliš zhoustla, můžeme ji rozředit mlékem.

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme v osolené vodě do změknutí.

Po uvaření scedíme a podáváme společně s kuřetem a  s čerstvou zeleninou dle vlastní chuti.

 

Objednávkové centrum