Kuře Cordon bleu
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
Ingredience
8 tenkých kuřecích řízků, mletý pepř, sůl, kečup, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, hladká mouka na obalení, 1vejce s trochou mléka, strouhanka, tuk
Příprava
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na jedné straně lehce potřeme kečupem. Na tenký řízek položíme sýr a šunku, potřeme kečupem a přiložíme druhý tenký řízek masa, sepneme párátkem, obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka, a ve strouhance s smažíme v dostatečné vrstvě tuku.
Obměna: Místo kečupu lze použít bylinkové máslo (máslo, pažitka, petrželka, citronová šťáva a kůra, nadrobno nakrájená cibule, případně jiné bylinky a pár kapek sójové omáčky)
K řízkům podáváme vařené brambory.