Krémové kuřecí plátky se žampiony a pórkem

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Krémové kuřecí plátky se žampiony a pórkem

Ingredience

  • 500 g ( 3 ks) kuřecích prsních řízků značky Vodňanské kuře
  • 230 g očištěných a na plátky nakrájených žampionů (cca 16–18 ks)
  • 3 pórky nakrájené na kolečka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml bílého vína
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř

Příprava

Kuřecí prsa podélně rozřízneme, tím z nich vytvoříme 6 tenčích plátků. Jednotlivé plátky z obou stran osolíme a opepříme.

Na větší pánvi rozehřejeme 1/2 lžíce másla a 1/2 lžíce olivového oleje. Jakmile se máslo rozpustí, vložíme na pánev 3 plátky rozkrojených kuřecích prsních řízků a smažíme 3-4 minuty z každé strany, aby maso bylo krásně propečené se zlatavou barvou. Hotové maso dáme na talíř a přikryjeme alobalem, aby plátky nevychladly. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a znovu na ni dáme 1/2 lžíce másla a zbylý olivový olej. Stejným způsobem osmažíme i zbývající 3 plátky rozříznutých kuřecích prsních řízků. Přidáme na talíř pod alobal k prvním osmaženým plátkům.
Znovu vytřeme pánev papírovou utěrkou a na středním plameni rozhřejeme 1 lžíci másla. Přidáme žampiony, pórek, špetku soli a restujeme asi 5 minut, dokud nebudou žampiony měkké.
Poté přidáme víno a vaříme další 2 minuty. Zalijeme smetanou, zesílíme plamen a vaříme za stálého míchání, dokud se omáčka nezredukuje a nezhoustne.
Vmícháme poslední lžíci másla a případně dochutíme solí a pepřem.
Kuřecí plátky servírujeme zalité omáčkou. Jako přílohu můžeme použít například burgur se zeleninou nebo rýži.

Přejeme dobrou chuť!

Objednávkové centrum