Kachní stehna se šťouchanými brambory s houbami

  • Doba přípravy
    • Hodina a více
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Kachní stehna se šťouchanými brambory s houbami

Ingredience

KACHNA

4 kachní stehna

sůl

kmín

ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY

8 velkých brambor nakrájených na kostičky

1 lžíce másla

2 šalotky posekané na drobno

2 hrsti nakrájených lesních hub

1 stroužek česneku

sůl

čerstvě mletý pepř

100 ml smetany

snítka čerstvého rozmarýnu na ozdobu

Příprava

Rozpalte troubu na 160°C. Kachní stehna pečlivě omyjte a osušte, osolte a posypte kmínem. Vložte je do pekáče. Stehna nepodléváme, pustí dostatek tuku. Přikryjte pekáč víkem a pečte kachnu v rozpálené troubě 3 hodiny. Průběžně podle potřeby podlévejte vroucí vodou.

Půl hodiny před koncem pekáč odklopte a zvyšte teplotu v troubě na 200°C, aby se vytvořila křupavá kůžička.

Mezitím si uvařte brambory standardním postupem.

Zatímco se vaří brambory, na másle zpěňte šalotku a přidejte k ní houby (mražené po chvilce povolí). Osolte je, opepřete, prolisujte k nim česnek a krátce orestujte. Pak je podlijte vroucí vodou a duste 15 minut.

Uvařené brambory sceďte, rozmačkejte zlehka šťouchadlem a přidejte k nim houbovou směs. Promíchejte se smetanou.

Na talíři podávejte se snítkou čerstvého rozmarýnu.

Objednávkové centrum