Kachní prsa Sous-vide s celerovým pyré

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce

Ingredience

2x Kachní prsa sous vide 530 g

Na celerové pyré:

  • 0,5 kg brambora
  • 1/2 celeru (velkého)
  • sůl
  • voda
  • 50 g másla
  • mléko (teplé)
  • (Poměr brambor a celeru si každý může upravit podle sebe)

Na ozdobu můžeme použít -  např. Tymiánové lístky, ředkvičku, výhonky hrášku či cokoli jiného podle sezóny 

Příprava

Postup:

Kachní prsa vyjmeme z obalu a spolu s výpekem vložíme do pečicí misky nebo na pekáček.

Pečeme v  předehřáté troubě cca 25-30  minut při teplotě 180°C dozlatova.

Pro získání křupavé kůrky použijte funkci gril nebo na 10 minut zvyšte teplotu.

 

 

Pokud vás bramborová kaše trochu omrzela, připravte si celerové pyré. Je to velmi jednoduché.

Celer a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a vaříme 10–15 minut, dokud celer a brambory nezměknou. Vše scedíme , rozšťouchejte, přidejte vroucí mléko nejlépe plnotučné a máslo a elektrickým šlehačem nebo pevnější metlou našleháme do kaše.

Podle chuti osolíme a podáváme.

 

Objednávkové centrum