Kachní prsa Sous-vide s celerovým pyré
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kachní maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
2x Kachní prsa sous vide 530 g
Na celerové pyré:
- 0,5 kg brambora
- 1/2 celeru (velkého)
- sůl
- voda
- 50 g másla
- mléko (teplé)
- (Poměr brambor a celeru si každý může upravit podle sebe)
Na ozdobu můžeme použít - např. Tymiánové lístky, ředkvičku, výhonky hrášku či cokoli jiného podle sezóny
Příprava
Postup:
Kachní prsa vyjmeme z obalu a spolu s výpekem vložíme do pečicí misky nebo na pekáček.
Pečeme v předehřáté troubě cca 25-30 minut při teplotě 180°C dozlatova.
Pro získání křupavé kůrky použijte funkci gril nebo na 10 minut zvyšte teplotu.
Pokud vás bramborová kaše trochu omrzela, připravte si celerové pyré. Je to velmi jednoduché.
Celer a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a vaříme 10–15 minut, dokud celer a brambory nezměknou. Vše scedíme , rozšťouchejte, přidejte vroucí mléko nejlépe plnotučné a máslo a elektrickým šlehačem nebo pevnější metlou našleháme do kaše.
Podle chuti osolíme a podáváme.