Kachní prsa s cibuládou z portského vína
-
Doba přípravy
- Do 60 minut
-
Typ masa
- Kachní maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
2 ks Kachních prsou
4 červené cibule
máslo
tymián
portské víno
2 lžičky cukru
sůl, pepř
Příprava
Kachní prsa očistíme, zbavíme přebytečného tuku, nařízneme na kůži a vložíme na rozpálenou pánev kůží dolů. Po několika minutách otočíme a opět zprudka opečeme. Vložíme do vyhřáté trouby na 160 stupňů na 12 minut.
Na másle si podusíme cibulku, přidáme tymián a cukr a 10-15 minut dusíme. Zalijeme portským vínem a necháme odvařit.
Nakonec přidáme oříšek másla a dochutíme solí a cukrem.