Kachní prsa na minutku s medem
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kachní maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 2 vykostěná kachní prsa s kůží
- 50 ml červeného vína
- med
- sůl
- pepř
Příprava
Kůži kachních prsou nařežeme na pravidelnou mřížku, osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev na střední plamen a vložíme maso kůží dolů. Po 10 minutách odebereme tuk a pečeme ještě 5 minut. Poté prsa obrátíme a pečeme 2 minuty. Vyjmeme prsa z pánve na talíř a necháme na teplém místě odpočinout.
Do pánve vlijeme červené víno, lehce svaříme, vypneme plamen a vmícháme lžíci medu.
Kachní prsa servírujeme přelité svarem a s listy salátu.