Kachní játra v těstíčku
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kachní maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
- Předkrm
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
400 g kachních jater
100 g jemně strouhaného tvrdého sýru
60 g hladké mouky
2 vejce
50 ml bílého vína
mletý bílý pepř
sůl
olej a máslo na smažení
Příprava
Játra očistíme a spaříme horkou vodou. Osušíme, osolíme, opepříme. Z vajec, mouky, sýru a vína zamícháme těstíčko, které osolíme i opepříme. V těstíčku namáčíme játra a na pánvi pomalu smažíme v oleji s máslem. Ihned podáváme.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše, dušená zelenina, čerstvý zeleninový salát. My máme nejraději sečuánský bramborový salát, který vytvoří nevšední kombinaci chutí.