Kachní čtvrtky Sous-vide, s karlovarským knedlíkem a červeným zelím
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kachní maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
2x Kachní čtvrtky Sous-vide 800g
Karlovarský knedlík:
7 rohlíků nebo housek
2 vejce
175 ml mléka
100 g hrubé mouky
2 špetky muškátového květu
Sůl
Nasekaná petrželka
Červené zelí:
zelí červené
3 ks cibule červená
1 polévková lžíce sádlo
podle chuti:
ocet
cukr
sůl, pepř
Příprava
Vyjmeme kachní čtvrtky z obalu a spolu s výpekem vložíme do pečicí misky nebo na pekáček.
Pečeme v předehřáté troubě cca 25-35 minut při teplotě 200°C dozlatova.
Doporučení: pro získání křupavé kůrky použijte funkci gril.
Postup knedlíky:
Pečivo nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a necháme oschnout. Po několika hodinách ho pokropíme třemi lžícemi mléka a promneme. Petrželku nasekáme a přisypeme k pečivu.
Do zvláštní misky nalijeme mléko, přidáme žloutky, rozšleháme a přisypeme hrubou mouku. Vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme a přidáme muškátový květ.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Všechny suroviny promísíme a na závěr zlehka přimícháme tuhý sníh.
Do velkého kastrolu dáme vařit vodu. Z těsta odebíráme kousky, z nichž uděláme koule a vkládáme do hrnce. Karlovarské knedlíky vaříme 10 až 15 minut. A je hotovo. Malý tip na závěr pro ty, kterým se těsto lepí na ruce – namočte si je ve vodě.
Postu na zelí:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci nechte rozpustit sádlo a cibuli orestujte. Přidejte nakrouhané zelí, 1 lžíci brusinek, osolte, opepřete,
přidejte trochu vinného octa a duste pod pokličkou přibližně 40 minut. Nakonec zelí podle potřeby dochutíte cukrem.