Kachní čtvrtky Sous-vide a letní salát s medvědím česnekem
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kachní maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
2x Kachní čtvrtky sous vide 800g
Na letní salát s bylinkami:
- 700g malých salátových brambor
- 2x hrsti lístků čerstvého medvědího česneku můžeme nahradit jarní cibulkou
- 2x lžíce olivového oleje
- 1x svazek ředkviček
- 1x jarní cibulka
- 1 - 2x lžička hrubozrnné hořčice ( podle chuti)
- Sůl, pepř
Příprava
Postup:
Vyjmeme kachní čtvrtky z obalu a spolu s výpekem vložíme do pečicí misky nebo na pekáček.
Pečeme v předehřáté troubě cca 25-35 minut při teplotě 200°C dozlatova.
Brambory důkladně očistíme kartáčem a dáme je do hrnce s vroucí osolenou vodou. Brambory vaříme ve slupce cca 15-25 minut, samozřejmě záleží na velikosti brambor.
Mezitím než se nám brambory uvaří si připravíme zálivku. Smícháme nasekaný medvědí česnek, olivový olej, hrubozrnnou hořčici, sůl a pepř.
Uvařené brambory scedíme, můžeme je oloupat , ale pokud jsou pěkné necháme i se slupkou a smícháme je se zálivkou. Necháme salát chvilku odpočinout a mezitím co nám bude salát odpočívat si nakrájíme ředkvičky a jarní cibulku na drobná kolečka..Vše přidáme do salátu a důkladně promícháme. Můžeme podávat s upečenými kachními čtvrtkami.
Dobrou chuť