Kachna na medu

  • Doba přípravy
    • Do 60 minut
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 6 porcí
Kachna na medu

Ingredience

1 l vývaru - drůbeží nebo zeleninový
6 lžic sójové omáčky
3 lžíce medu
sůl
lžička mletého zázvoru
kmín
0, 5 kg cibule

Příprava

Ve vývaru rozpustíme med, přidáme sójovou omáčku a zázvor. Kachnu nasolíme, cibuli nakrájíme na kolečka. Cibulí vyplníme vnitřek kachny a dáme ji také na dno pekáče. Kachnu pokmínujme a zalijeme vychladlým vývarem. Necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne. Pečeme ve vývaru v zakrytém pekáči asi hodinu, potom odkryjeme a dopečeme. Med na kachně karamelizuje. Upečená kachna má být tmavě hnědá, měkká, rozpadající se.

Podávat lze klasicky s bramborovým knedlíkem, noky a zelím, ale také s bramborovými šiškami a dýňovým, kedlubnovým nebo cuketovým zelím.

Objednávkové centrum