Jarní Zlaté kuřátko na medvědím česneku a nádivkou od Honzy Kroba

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce

Ingredience

NÁDIVKA

6 rohlíků

3 vejce

300 ml mléka

200g slaniny

3 stroužky česneku

medvědí česnek

pistácie

sůl a pepř

 

ZLATÉ KUŘE

Zlaté kuře

medvědí česnek

citrón, limetka

červená cibule

olivový olej

sůl

Příprava

Rohlíky nakrájíme na menší koustičky, přidáme rozpuštěné máslo, medvědí česnek, pokrájený špek na kostičky, mléko, žloutky, sůl a pepř. Lehce promícháme a pomalu vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Pekáč vymažeme máslem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 45 minut.

V mixéru připravíme marinádu z medvědího česneku, limetové nebo citrónové šťávy, červené cibule, olivového oleje a soli. 

Zlaté kuře rozstřihneme na půl a pomažeme marinádou (ideálně necháme marinovat přes noc). Poté podlijeme a pečeme v troubě na 160°C 60 minut. Nakonec zvýšíme teplotu na 200°C a dopečeme kůrčičku.

Recept připravil oblíbený jihočeský kuchař Honza Krob.

Objednávkové centrum