Jarní Zlaté kuřátko na medvědím česneku a nádivkou od Honzy Kroba
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
NÁDIVKA
6 rohlíků
3 vejce
300 ml mléka
200g slaniny
3 stroužky česneku
medvědí česnek
pistácie
sůl a pepř
ZLATÉ KUŘE
Zlaté kuře
medvědí česnek
citrón, limetka
červená cibule
olivový olej
sůl
Příprava
Rohlíky nakrájíme na menší koustičky, přidáme rozpuštěné máslo, medvědí česnek, pokrájený špek na kostičky, mléko, žloutky, sůl a pepř. Lehce promícháme a pomalu vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Pekáč vymažeme máslem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 45 minut.
V mixéru připravíme marinádu z medvědího česneku, limetové nebo citrónové šťávy, červené cibule, olivového oleje a soli.
Zlaté kuře rozstřihneme na půl a pomažeme marinádou (ideálně necháme marinovat přes noc). Poté podlijeme a pečeme v troubě na 160°C 60 minut. Nakonec zvýšíme teplotu na 200°C a dopečeme kůrčičku.
Recept připravil oblíbený jihočeský kuchař Honza Krob.